Posttraumatische dystrofie, een aandoening waarbij veel pijn komt kijken

Posttraumatische dystrofie, een aandoening waarbij veel pijn komt kijken

12/11/2021 Uit Door admin

Het is niet zo vreemd als je nog nooit gehoord hebt van de aandoening posttraumatische dystrofie. Gelukkig is het een redelijk zeldzame aandoening die maar bij weinig mensen voor komt. Het is een aandoening die kan optreden nadat iemand letsel heeft opgelopen. Daarbij kan gedacht worden aan een gekneusde arm of iets in die richting.

Over het algemeen is het letsel zelf redelijk onschuldig. De posttraumatische dystrofie is een reactie van het lichaam waarbij het lijkt of de zenuwen overprikkelt worden. Deze zenuwen blijven een signaal afgeven aan de hersenen en hier komt veel pijn bij kijken. Dit is natuurlijk zeer vervelend. Gelukkig is het een zeldzame aandoening, maar als je ermee te maken krijgt is dat natuurlijk wel erg vervelend, zeker ook omdat er niet echt een oplossing voor is. Meestal gaat het na verloop van tijd weer over.

Minder pijn ervaren

Zoals aangegeven zijn er voor de aandoening nog niet echt oplossingen gevonden. Vaak zal men er op sturen om de heftige pijn klachten te verminderen. Soms blijft posttraumatische dystrofie heel lang bij iemand, maar soms is het ook weer snel verdwenen. Pijnverlichting is het gene waar het meest op gestuurd zal worden. Hier zijn pijnstillers of alternatieve therapie├źn voor mogelijk.

Dit artikel bevat geen medisch advies.